Rejer i kokosmælk a la vanilje

Til 4 personer
500g tiger rejer renset og afskallet
2 tsk gurkemejer
2 løg
2 spsk olie
1 dåse kokosmælk ( 400ml)
2 tsk spidskommende
2 tomater
Frisk koriander og timian
3 fede hvidløg
2 spsk friske revet ingefær
25 g smør
2 vaniljestænger ( jeg brugte 2 af vores gourmet)
1 citron
Evt chili, hvis man kan lige stærk mad
Forårsløg/ purløg
Salt og peber

Mariner rejerne med gurkemejer, salt, peber og halvdelen af citronsaften i ca 20 min.
Kom olie i en wok pande og steg rejerne til de er gylden, men ikke brændt.
Tag rejerne op og læg dem på en tallerken.
Smelt smørret i den samme pande. Kom revet ingefær, presset hvidløg og evt hakket chili i og lad det  stege i ca 3 min.
Kom løg, koriander og timian i.
Flæk vaniljen på langs og skrab kornene ud. Kom både vaniljekorn og de tomme stænger i panden. Lad det at stege til løgene får gylden farve.
Kom hakkede tomat og spidskommen i og steg det i ca 5 min.
Kom kokosmælk i. Husk at røre godt rundt, så det ikke brænder fast.
Kom det resterende citronsaft i. Smag til med salt og peber. Lad det at småkoge i ca 5 min.
Kom rejerne i og lade det koge til saucen er en smule tyk.
Pyntes med finskåret forårsløg eller purløg.
Serveres med ris
Velbekomme Soa Vanilje